Евн

Евн (Eunus) — вождь первого сицилийского восстания рабов 189 до н. э.181 до н. э.; под именем царя Антиоха владел Сицилией 7 лет; взят в плен консулом Рупилием.


При написании этой статьи использовался материал из Энциклопедического словаря Брокгауза и Ефрона (1890—1907).
 

Видео:

Креативноста на вевчанци - Песна за ЕВН
На некои луѓе дури и кога им е тешко сепaк со песна си помагаат. Видеото не е од Баркод.мк, сите права му се препуштаат на фејсбук корисникот - https://www.f...
Палеж-ЕВН-Пловдив.mp4
Палеж - ЕВН - Пловдив.
nema struja T-mobile
T-mobile VS Evn.
ПРОТЕСТИ ПРЕД ЕВН ВО СТРУГА
Гледач во „Јади бурек": ЕЛЕМ (ЕВН) ме тужи за кражба на струја (Март 2014)
Гледач во „Јади бурек": ЕЛЕМ (ЕВН) ме тужи за крадење струја (Март 2014) Gledač vo „Jadi burek": ELEM (EVN) me tuži za kradenje struja (Mart 2014)
Култура ми Янко: да изгоним ли ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-про
Режисьорска версия на Култура ми Янко, в която има отпаднали реплики, а на финала има суров материал от снимките. Вижте как изглеждат нещата зад кадър!
Вевчански карневал 2015: Голем дел до маските се пародија на ЕВН
Песна за Македонија пат - Матеја Влајнкиноски ( Мате Сокачар )
Вевчанецот Мате Сокачар инспириран од неажурноста на ЕВН и Македонија пат преработува песни.Слушнете ја песната за Македонија пат.
Начальная страница  » 
А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ы Э Ю Я
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Home